8 tips voor landelijke keukenopstelling

Je hebt net jouw landelijke keuken uitgezocht. Check. Een droomkeuken. Dan ben je nu vast al bezig met de aankleding. Herkenbaar. Want wat is er nou leuker dan jouw parel helemaal aan te kleden? In precies die landelijke stijl die je voor ogen hebt. Niks toch? Wij begrijpen je volkomen. Want een keuken is pas echt een droomkeuken als je aan alle details hebt gedacht. Finesse tot in de perfectie. We helpen je hier graag bij. Daarom zetten we een aantal tips voor je op een rij. Tips waarmee je jouw landelijke keuken omtovert tot het ideale plaatje. Gezellig, speels, warm en nostalgisch. Precies zoals een landelijke keuken hoort te zijn.

OPEN EN DICHTE KASTEN

Heb jij mooie spullen die getoond mogen worden? Mooi zo! Een landelijke keuken leent zich daar perfect voor. Daar waar bij modern design alles wordt verstopt, heeft een landelijke keuken geen geheimen. Maak dus zichtbaar wat de keuken in zijn mars heeft. Open vakken en buffetkasten zijn de manier om die kookboeken waar je zo trots op bent uit te stallen. Show it.

STIJLVOL WIJNREK

Ben jij ook zo dol op een glaasje wijn na een hectische dag? Of heerlijk te proosten met vrienden? Perfect! Dan is een mooi wijnrek de uitkomst. Gevuld met de mooiste flessen. Want een gevuld exemplaar staat voor vriendschap, verfijnde smaak en voor een bourgondisch welkom gevoel. Proost!

FUNCTIONELE ACCESSOIRES

Accessoires zetten de toon. Zowel in huis als in de keuken. Hou je erg van de klassieke trend met een grote K? Dan kan een landelijke theedoek natuurlijk niet ontbreken, het liefst met print. Knoop deze bijvoorbeeld aan de stang van de oven. Boerennostalgie verzekerd. Trek je de landelijke stijl liever door met moderne accessoires? Denk dan eens aan een set gevlochten manden op het aanrecht. Of gezellige voorraadpotten, je fijnste kookboeken, geurende kuidenplantjes en dat allemaal uitgestald op houten planken. Gezelligheid ten top!

SIERLIJKE ORNAMENTEN EN GREPEN

Keukenkastjes maak je helemaal af met ornamenten en klassieke grepen. Het liefst met een werkje. Ook spelen met symmetrie creëert een instant plattelandsgevoel.

HANGEND KOOKGEREI

Hout heeft altijd een sfeervol karakter. En ze mogen weer gezien worden, zeker in een landelijke keuken. In verschillende groottes, wel te verstaan. Verwerk ze her en der en maak er een spannend geheel van. Het liefst doorleefd, met wat noesten voor het ongerepte karakter van jouw keuken.

HOUTEN PLANKEN

Hout heeft altijd een sfeervol karakter. En ze mogen weer gezien worden, zeker in een landelijke keuken. In verschillende groottes, wel te verstaan. Verwerk ze her en der en maak er een spannend geheel van. Het liefst doorleefd, met wat noesten voor het ongerepte karakter van jouw keuken.

SMAAKVOLLE KRUIDEN

Of je nu een landelijke keuken hebt of een moderne, de absolute trend van dit moment is groen. Zowel in huis als in jouw keuken! Zet een kruidenrek op een zichtbare plek op het werkblad of hang een selectie kruiden aan de wand. Het staat stijlvol en is ook nog eens een heerlijke toevoeging in verschillende gerechten.

LANDELIJKE KEUKENS BIJ BOUWCENTER

Heb je jouw oog laten vallen op een landelijke keuken? Eén waarin nostalgie wordt omarmt, bijvoorbeeld met robuust houten keukenkastjes? Of ben je meer van een landelijke keuken met moderne elementen? Heb je een groot budget of klein? Ben je ruim behuisd of juist niet? Welke wensen je ook hebt, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bouwcenter biedt een grote collectie landelijke keukens, passend bij ieder budget en woonwens. Bezoek snel één van onze showrooms en laat je inspireren. Onze adviseurs staan voor je klaar om, samen met jou, jouw droomkeuken samen te stellen.