Typisch klassieke keukenelementen

Ben je een nostalgisch type met Bourgondische inslag? En zwijmel je al helemaal weg bij de geur van sudderlapjes in een gemoedelijke sfeer? Grote kans dat je als een blok valt voor een klassieke keuken! Want in een klassieke keuken kom je pas echt tot rust. De klassieke keuken is van alle keukenstijlen veruit de oudste. De nostalgische sfeer van vroeger proef je meteen. Niet gek dat je je in een klassieke keuken direct thuis voelt. Even heerlijk onthaasten in een keuken waar de tijd heeft stil gestaan. Is dat niet lekker thuiskomen? Een klassieke keuken staat bol van sierlijke stijlelementen. Wat te denken van een natuurstenen gootsteen, bewerkte greepjes en paneeldeuren? Puur genieten van nostalgie met de luxe van nu. Dat is een klassieke keuken!

NOSTALGISCH EN MODERN

Een klassieke keuken is een knipoog naar vervlogen tijden en is vaak rijk gedecoreerd. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurmaterialen, gecombineerd met rustige kleuren. Een keuken die je even terug brengt in de tijd met alle moderne gemakken van nu. Warm, stijlvol en voorzien van topapparatuur! Maar er is meer mogelijk als je een klassieke smaak hebt! Binnen deze stijl is er genoeg ruimte voor een modernere invulling, door te kiezen voor andere materialen of afwerkingen. Denk bijvoorbeeld eens aan chroom, rvs of hoogglans elementen. Materialen die uw klassieke keuken een moderne touch geven. Ambachtelijke luxe ten top!

OPSTELLING EN INDELING KLASSIEKE KEUKEN

Als je aan een klassieke keuken denkt, dan denk je aan ruimte. Groots opgezet met plek om heerlijk aan te schuiven. Bijvoorbeeld met kookeiland, voorzien van natuurstenen spoelbak en sierlijke bronzen kraan. Of in L-vorm, waarbij je de keuken helemaal afmaakt door er een robuuste eettafel aan te zetten. Gezellig om met vrienden aan te schuiven en de dag door te nemen. Heb je minder ruimte beschikbaar, maar ben je wel een groot fan van klassieke keukens? Geen nood. Een klassieke keuken vind je in verschillende vormen, maten en afwerkingen. Geschikt voor ieder budget, individuele woonwens en ruimte.

STIJLVOLLE KEUKENAPPARATUUR

Hoewel je het vaak niet direct verwacht, vind je in de klassieke keuken veel moderne technieken. Net als bij de andere keukenstijlen, geniet je van moderne luxe, weggewerkt of juist mooi zichtbaar als contrast. Om de klassieke look compleet te maken, kies je voor een vrijstaand fornuis, een stijlvolle oven of een klassieke koelkast. Gaat je voorkeur meer uit naar een moderne insteek? Kies er dan voor om jouw inbouwapparatuur niet weg te werken, maar te laten zien. Het rvs paneel van een combi magnetron steekt prachtig af tegen de paneeldeurtjes. Klassieke elan in een modern jasje.

KLASSIEKE KEUKENS BIJ BOUWCENTER

Heb jij jouw oog laten vallen op een klassieke keuken? En ben je weg van een traditionele klassieke keuken met gedraaide kranen, paneeldeuren en een granieten werkblad? Of hou je meer van een klassieke keuken met moderne elementen? Voor welke stijl je ook gaat, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bouwcenter biedt een grote variatie klassieke keukens. Daarin zijn allerlei stijlen, maten en opstellingen mogelijk. Passend bij iedere woonwens en budget. Kom snel langs in één van onze showrooms en laat je inspireren.