Recept-springrolls met garnalen

Snel genieten van licht en gezond eten. Dáár houden we van. Deze verse springrolls zijn daarom één van onze favorieten. Snel klaar, handzaam én je kunt variëren met de lekkerste (gezonde) combinaties. Smakelijk.

INGREDIËNTEN

200 gram garnalen
1 fijngehakt teentje knoflook
1 avocado
paar blaadjes sla
50 gram winterwortels in reepjes gesneden
50 gram noedels
16 rijstvellen (te koop bij toko)
(wok)olie om in te bakken
citroensap om te besprenkelen
chilisaus om er bij te serveren

STAP VOOR STAP BEREIDING

Verhit de olie in een pan en fruit de fijngehakte knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak 2 á 3 minuutjes zachtjes gaar. Laat daarna rustig afkoelen. Bereid de noedels volgens de verpakking. Verwijder de schil en pit van de avocado en snij deze in stukjes. Besprenkel vervolgens met het citroensap.

Week een rijstvel 30 seconden in een kom met warm water. Leg het vel op een snijplank en verdeel de garnalen, wat noedels, reepjes wortel, sla en avocado in het midden. Sla één zijde over de vulling.

Vouw ook de zijkanten naar binnen, zodat er een soort enveloppe ontstaat. Pak het buideltje en rol stevig op en aan. Herhaal dit met de rest en serveer met chilisaus om in te dippen.

Let op: de rijstvellen plakken vrij snel. Maak je vingers daarom vochtig bij het rollen en leg ze eventueel op een natte doek. Zo voorkom je kleven en rol je makkelijk in.

 

Serveertip: wat gehakte koriander maakt deze roll helemaal af. Het versterkt de Aziatische smaak. Heerlijk. Bon appetite.